Kort Leerzaam Onze School

Leren leren: Nederlands

Ella Staps
Geschreven door Ella Staps

Om heel eerlijk te zijn, vind ik Nederlands één van de moeilijkste vakken om te leren, omdat je bijna alle dingen uit de theorie moet toepassen en dus niet letterlijk kan leren. De tips zijn dus ook anders dan bijvoorbeeld vakken als geschiedenis of talen, die je vaak gewoon moet stampen.

  1. Schrijf in korte woorden op wat de bedoeling is van de theorie: niet echt als een samenvatting, want er is niet veel om samen te vatten, maar schrijf kort de regels voor jezelf op en leer deze uit je hoofd.
  2. Verder kan ik eigenlijk alleen nog maar zeggen: oefenen! Mocht je docent een d-toets hebben, bewaar deze dan tot ongeveer 2 dagen van tevoren, zodat je jezelf ermee kan overhoren, maar als blijkt dat je het nog niet kent, je nog wel wat kan leren. Ook gewoon de opdrachten uit het boek opnieuw maken is ook een goede.

Dit is best een ingewikkelde om te leren, dus als ik iets vergeten ben wat jij heel belangrijk vindt of voor jou goed werkt, laat het dan zeker weten. Ook als je vragen hebt, laat weten.
Ik heb er mijn best op gedaan en ik hoop dat jullie er iets aan hebben.
Tot de volgende!

Print Friendly, PDF & Email

Over de schrijver

Ella Staps

Ella Staps

Hallo allemaal, ik ben Ella en ik zit in klas V4D. Ik hou van schrijven en waar ik over schrijf verschilt van personen tot actualiteiten en mysteries.

Laat een reactie achter