Column

Neutral gender toiletten

Merel
Geschreven door Merel

Laatst was ik in een museum waar dit onderstaande bordje hing bij de toiletten. Is een neutral gender toilet een goed of een slecht idee?

Ik vind het een goed iets dat er rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld transgenders. Op social media hebben we dan ook met de Trésor aandacht besteed aan paarse vrijdag, een dag waarop aandacht wordt besteed aan allerlei seksualiteiten. Blijkbaar is het al bij veel mensen doorgedrongen dat het normaal is en we er rekening mee kunnen houden kijk maar naar dit toilet.

Maar er is ook iets aan dit berichtje wat ingewikkeld maakt. Er staat dat ze de bezoekers niet verplichten een keuze maken maar er zijn wel twee toiletten. Welke toilet kies je nu? Daarbij staat er nog in kleinere letters dat al je liever gebruikt maakt van een klassiek gescheiden toilet je naar het museumcafé kan gaan. Dat brengt je keus op 3. Je moet toch keuzes maken. Een goed bedoelde actie maar het pakt niet uit zoals het zou moeten.

Het is in ieder geval een goed punt over na te denken, want we moeten respect hebben voor alle seksualiteiten en nu dit bijna iedereen langzamerhand vindt komen we dus met op dit punt hoe gaan we dit in de praktijk brengen?

 

Print Friendly, PDF & Email

Over de schrijver

Merel

Merel

Hoi! Ik ben Merel en ik ben hoofdredacteur van de leukste schoolkrant van het land de Trésor! Naast al het geregel waar ik me voornamelijk mee bezig hou schrijf ik over dingen die ik tegenkom en in de schijnwerpers wil zetten.